sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Helteisiä päiviä

Heinäkuu on ollut sen verran kuuma, ettei puhtia ole paljon riittänyt edes puutarhatöihin saati sitten kirjoittamiseen. Olen pikku hiljaa pienentänyt sireenien leikkuujätettä hakkeeksi ja tontilta pois vietäväksi risukasaksi, mutta siihen työnteko on melkein jäänytkin.

Suihkussa nurmikolla on tullut käytyä monta kertaa päivässä. Ilman suihkumahdollisuutta tontilla olisi näillä helteillä ollut tukala olla. Wilmakin on innolla osallistunut suihkutuokioihin. Lenkille sitä ei ole juuri saanut ja sille onkin kerääntynyt uhkaavasti lisää painoa kiitos kaiken grillaamisen jota olemme harrastaneet. Nyt on edessä laihdutuskuuri, sillä pian on edessä eläinlääkärikäynti.

Tontilla ovat perennat kukkineet vuorotellen. Nyt ovat vuorossa vaaleanpunakukkainen malva ja keltainen kultapiisku, keltaisena merenä kukkinut tarha-alpi alkaa vähitellen hiipua. Ensimmäiset istuttamani daaliat ovat avanneet kukkansa ja innolla odotan, millaisia kukkia näistä sika säkissä ostamistani juurakoista on nousemassa. Aion nostaa ne syksyllä ylös ja viedä kellariin, tilalle penkkiin voi istuttaa esimerkiksi tulppaaneja, jotka ehtivät keväällä kukkia ennen kuin istutan daaliat takaisin kesäkuussa.

Vadelmia on tullut mukavasti jo parin viikon ajan ja vasta nyt alkaa sato hiipua. Viinimarjoja en ole vielä poiminut. Omenasadosta olen vähän huolissani, sillä ainakin valkeassa kuulassa näkyy merkkejä omenaruvesta. Se ei sinänsä estä omenia käyttämästä esimerkiksi mehuksi, mutta herkutteluun eivät rupiset omenat oikein sovellu. Vaiva johtuu ilmeisesti siitä, että edelliset omistajat ovat jättäneet omenat ja maahan pudonneet lehdet korjaamatta syksyllä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti