sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Sadonkorjuu alkoi

Ensimmäinen sato uudelta tontilta saatu: maasta löytyi maa-artisokkaa. Sen olisi ilmeisesti voinut korjata jo viime syksynä, mutta toinen tapa on antaa mukuloiden talvehtia ja nostaa ne maasta näin keväällä. Kotiin tultuani kuorin ja pilkoin ne ja tein niista yhdessä muutaman porkkanan kanssa muhennosta, josta tuli herkullista. Tässä resepti, jota olen soveltanut erilaisille vihanneksille ja se on toiminut hyvin:

Vihannesmuhennos
- pilkottuja kuorittuja vihanneksia (porkkanaa, kaalia, lanttua, maa-artisokkaa jne)
- vähän voita tai vastaavaa
- luomukasvisliemikuutio
- kermaa
- yrttisuolaa, mustapippuria tms. maustamiseen tarvittaessa

Vihannekset kuullotetaan nopeasti paistinpannulla, johon on lisätty vähän voita. Laitetaan kattilaan ja lisätään vettä senverran, että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Annetaan kiehua hiljaisella tulella pehmeiksi. Sitten soseutetaan kattilan sisältö sauvasekoittimella ja lisätään kerma ja mausteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti