keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Mökkielämää aloittelemassa

Mökin etsintä tuotti viimein tulosta ja eilen tehtiin kaupat. Tänään rynnättiin heti Wilman kanssa paikalle tutkimaan mitä tuli tehtyä ja ihan hyvältä vaikuttaa. Paljon on työtä, sillä mökki ja palsta ovat olleet pari vuotta käytännöllisesti katsoen hoitamatta. Istutuksia on kyllä paljon, varsinkin perennoja. Lisäksi kolme omenapuuta, hevoskastanja, sireenipensaita, kokonainen pitkä aidansivu vadelmia, yhdet pensaat mustaa, valkoista ja punaista viinimarjaa sekä pensasmustikoita. Mielenkiintoista puuhaa riittää.

Olin etukäteen ajatellut, että ensimmäinen työ on pystyttää jonkinlaiset verkkoaidat tontin ympärille, sillä Wilma on hyvin seikkailunhaluinen koiratyttö, joka mieluusti lähtee omille retkilleen. Tänään kun kävimme paikalla, minulla oli mukanani normaalia pitempi remmi, jossa siirtelin Wilmaa paikasta toiseen kun yhdessä tutkimme tonttia. Siitä huolimatta onnistuin yhdessä välissä kadottamaan koiran näkyvistäni, sillä se oli onnistunut ryömimään talon alle, jossa ilmeisesti oli jotain hyvin mielenkiintoista. Eli lisäksi on tukittava Wilman pääsy tällaisiin vaarallisiin paikkoihin, joita tontilla on muitakin. Saattaa olla, että kestää pitkään ennenkuin voin päästää Wilman vapaaksi tontilla.

Mökin sisälläkin riittää puuhaa vaikka millä mitalla: lattia on ainakin maalattava pariin kertaan, ikkunapuitteet ja ovi maalattava ja rikkoutunut ikkunalasi korjattava. Huonekaluja ei kovin paljoa ole, mutta ne jotka jätän tarvitsevat kyllä nekin maalausta. Rojua on kyllä valtavasti varsinkin työkaluvajassa joka pursuilee ties mitä kummallisimpia tavaroita. Leikkimökki on kyllä kunnossa, samoin pieni ekovessa. Mökissä on myös tilava parvi, joten majoitustilaa riittää isommallekin porukalle.

Ensimmäiseksi täytyisi varmaan käydä nurmikon kimppuun, sitä ei ole varmaan haravoitu ainakaan vuoteen ja nyt jo näyttää maasta jotain vihreätä pukkaavan. Mökin myyjälle on annettava erityinen kiitos siitä, että sain tarkan kartan istutusten sijainnista, joten kaikki ei jää arvailujen varaan.

Tästä se lähtee!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti